Apa de orez, mod de preparare si beneficii

orez_06541400

Uleiului de cocos, folosit in tratamentele cosmetice, i se alatura si apa de orez, un produs mai putin cunoscut, care insa, poate face minuni pentru pielea afectata de factorii nocivi ai mediului inconjurator.

Apa de orez reprezinta primul pas in obtinerea mult doritului ten tip portelan, asemanator femeilor din Japonia, un ten lispsit de riduri, plin de fermitate si stralucire. Folosita inca din timpurile vechi, apa de orez reprezinta principalul ritual de infrumusetare a femeilor asiatice. Proprietatile sale uimitoare de a hidrata, hrani si regenera pielea fac din apa de orez un adevarat tratament cosmetic, cunoscut si sub denumirea de “miracolul frumusetii nipone”. Alaturi de apa de trandafiri, apa de orez contine proprietati care joaca un rol important in obtinerea unei pieli tonifiate si catifelate, fara pori deschisi.

Toate aceste beneficii se datoreaza agentilor de curatare prezenti in apa de orez, agenti fini si delicati, care actioneaza asupra tenului in cel mai bland mod posibil, cat si sursei bogate de minerale si vitamine ca cele de  B1, C si E. Ceea ce pare sa multumeasca si mai mult publicul feminin este faptul ca aceasta minune a naturii poate fi preparata chiar si acasa, cu un minimum de efort si cheltuieli.

Asadar, prepararea apei de orez nu necesita decat doua ingrediente, nu foarte costisitoare si care pot fi gasite in supermarket-uri sau farmacii. Este vorba despre orezul jasmine, de preferinta, organic, si apa plata (purificata).

Se iau trei linguri de orez jasmine sau o jumate de cana si se trec sub jetul de apa rece, spaland si clatind foarte bine, pentru indepartarea impuritatilor ce se pot strecura prin acesta. Urmatorul pas consta in asezarea orezului intr-un bol si acoperirea acestuia cu apa, pe o perioada de timp de minimum doua ore. Cu cat timpul este mai mare, cu atat si efectul benefic asupra tenului va fi unul mai evident, acest fapt datorandu-se actiunii indelungate in care mineralele si vitaminele din orez vor avea nevoie de a ajunge in apa. Dupa aceasta perioada, orezul se poate scurge, ramanand doar apa de orez, care se poate pastra intr-un recipient de sticla, inchis ermetic, la frigider. Atentie! Apa de orez nu poate fi tinuta mai mult de o saptamana. Pe o perioada mai indelungata de timp, aceasta isi va pierde proprietatile nutritive si nu va mai fi de folos, sub nici un aspect.

Aceasta poate fi folosita cu ajutorul dischetelor demachiante sau pentru spalarea pe fata, atat in timpul diminetii, cat si seara. Mai mult decat atat, apa de orez poate fi folosita cu succes in tratamentul cosmetic al parului, prin clatirea acestuia, lasandu-i un aspect sanatos si plin de stralucire.

 

 


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.