Cafeaua si beneficiile sale, pentru sanatatea intregului organism

cafea2_thumb2

Daca in articolul anterior am prezentat beneficiile uleiurilor esentiale in aromaterapie, in acest articol dorim sa va aducem in atentie efectele extraordinare pe care cafeaua le ofera in mentinerea unei vieti sanatoase.

Cafeaua se dovedeste a fi o eficienta licoare magica in ceea ce priveste sanatatea intregului organism, fiind considerata nu de putine ori o adevarata dependenta. Consumata in cantitati moderate, sub forma de maximum 3 cesti pe zi, cafeaua poate aduce intregului organism numeroase beneficii nemaibanuite pana acum. Aflata pe primul loc in topul celor mai bine vandute bauturi, atunci cand vine vorba despre cele mai consumate produse care contin o cantitate importanta de cofeina, alaturi de alte bauturi asemanatoare, cafeaua se dovedeste a fi un bun  ajutor in crearea bunei dispozitii, cat si a imbunatatirii timpului de reactie si a vigilentei.

Toate aceste beneficii se datoreaza actiunii psiho-stimulatoare a cafelei, descoperite in noile studii ale cercetatorilor. Mai mult decat atat, cafeaua poate fi de un real ajutor in favorizarea digestiei, datorita capacitatii sale extraordinare de a stimula secretia de saliva, cat si de suc gastric. Din ‘’pachetul’’ de beneficii rezultat in urma consumului de cafea nu poate lipsi reducerea aparitiei anumitor tipuri de cancer. Acest fapt se datoreaza substantelor prezente in cafea, substante care par sa tina la distanta cancerul hepatic si cancerul de colon. Important de mentionat este si faptul ca, persoanelor cu afectiuni ca ulcer gastric sau duodenal, cat si celor cu gastrita, nu le este recomandat consumul de cafea.

Cafeaua s-a dovedit a fi de un real ajutor in prevenirea aparitiei diabetului, cat si a bolilor de ficat, ca ciroza hepatica. Circulatia sangelui in inima reprezinta alt beneficiu pe care cafeaua il ofera. Un consum de pana in 300 mg de cafeina pe zi ajuta inima sa functioneze intr-un mod cat mai eficient, prin imbunatatirea circulatiei sangelui din timpul repausului. In plus, consumul de cafea poate duce la evitarea bolilor grave de piele, ca de exemplu, carcinomul bazocelular, acest fapt fiind dovedit de cercetatori, in cele mai recente studii.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.