Creditele in franci elvetieni, platite la cotatia de la data semnarii contractului

13180franci-elvetieni-1

Daca in ceea ce priveste creditele de consum cu dobanda avantajoasa, situatia pare sa fie una convenabila pentru romani, pentru cei care au apelat la creditele in franci elvetieni, rezolvarea problemelor pare sa stea in mana Justitiei.

Creditele in franci elvetieni luate de catre clientii bancilor pare sa dea sperante romanilor  care pana nu demult, au intampinat reale probleme in ceea ce priveste costurile acestora. Curtea Europeana de Justitie da speranta tuturor celor care beneficiaza de credite in franci elvetieni, prin faptul ca acestia nu au fost informati de costurile creditelor, totodata, cerand ca plata sa fie realizata la cursul la care l-au luat.

In ceea ce priveste creditele in franci elvetieni, Curtea Europeana de Justitie da castig de cauza unor cetateni maghiari, care au depus o plangere impotriva bancii care nu a oferit informatii clare despre costurile creditelor, aceasta fapta fiind considerata drept clauza abuziva, o clauza care a reusit sa puna in dificultate de plata peste 100.000 de romani care s-au decis sa se imprumute in franci elvetieni. Tot Curtea de Justitie a Uniunii Europene confirma faptul ca o instanta nationala are dreptul de a declara clauza abuziva in contract, paragraful care mentioneaza ca plata ratelor este facuta la cursul actual, si nu la cursul de la data la care contractul a fost semnat.

Curtea Europeana de Justitie sustine ca in situatia in care se constata o asemenea clauza abuziva, bancii nu ii este permisa anularea contractului initial, ci doar clauza de denominare, in acea situatie, consumatorul fiind prejudiciat intr-un mod abuziv. Exista posibilitatea ca banca sa atace plangerea clientului prin plata dobanzii cunoscute la creditele in franci elvetieni, o dobanda ce ar putea fi platita la cursul actual. Cu toate acestea, decizia Curtii Europene este una obligatorie, iar acest fapt nu poate decat sa ii bucure pe romanii care in trecut au apelat la creditele in franci elvetieni, si care, acum, au sperante in castigarea procesului in Instanta.

Ca urmare a clauzei abuzive, in ceea ce priveste creditele in franci elvetieni, Comisia Europeana va emite o directiva prin care bancile vor fi obligate sa accepte cererile clientilor cu privire la convertirea creditelor din valuta in moneda locala, institutia de credit negociind dobanzile la care conversia are loc, astfel incat sa fie evitata dezavantajarea clientului.


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Creditele online, disponibile prin aplicatiile bancilor | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 6 iulie 2014

    […] langa creditele in franci elvetieni, un alt tip de credite pare sa cucereasca clientii bancilor, si anume, creditele […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.