Creditele rapide, inlocuite cu solutii alternative

images

Pe langa programul Prima Casa, un alt subiect de interes general urmeaza a fi prezentat, un subiect care, cu siguranta ca te va interesa si in care te regasesti. Vorbim despre existenta creditelor rapide si inlocuirea acestora cu solutii alternative, mult mai convenabile si confortabile, din punct de vedere financiar.

Creditele rapide sunt cunoscute ca imprumuturile cu valori mici, acordate, de asemenea, pe perioade scurte. Avantajul acestui tip de credite sta in procedura de obtinere rapida, insa, ca orice lucru obtinut la nevoie, in graba, exista si urmari, pe care clientul trebuie sa si le asume, in situatia de fata, fiind cele cu privire la costurile mult mai ridicate, in comparatie cu cele ale creditelor bancare.

Punand un mare accent pe rapiditatea acestui sistem, finantatorii ofera imprumuturi intr-un timp aproape record, vorbind aici de cateva ore sau cateva zile. Lipsa stabilirii unui plafon maxim in Romania face ca DAE sa ajunga si pana la 6.000%, sfatul specialistilor fiind cel de a analiza mai bine situatia, prin compararea costurilor creditelor,  inainte de a solicita un astfel de imprumut rapid.

Pentru cei care totusi apeleaza la creditele rapide, trebuie avuti in vedere cativa factori importanti, cu privire la perioada de rambursare. In primul rand, variantele creditelor rapide. Aspectele-cheie in obtinerea unui imprumut rapid tin de suma maxima solicitata si perioada de rambursare.

Imprumutul si dobanda, mai exact, suma datorata de catre client finantatorului, este platita integral, in momentul incasarii salarului. Pentru persoanele care doresc sa obtina o mai mare perioada de rambursare, de minimum 3-6 luni, imprumutul si dobanda pot fi rambursate esalonat, acest tip de imprumut oferind posibilitatea de a mai castiga timp in rezolvarea situatiei financiare precare.

O alternativa care iti da posibilitatea de a renunta la creditele rapide este apelarea la alte solutii de creditare, ca:

  • Solicitarea unui credit personal la banca

Creditele personale acordate de banci pot inlocui cu succes creditele rapide, prin simplul fapt ca acestea sunt mult mai ieftine. Consulta cu atentie conditiile de creditare a mai multor banci si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine

  • Optiunea cardului de credit sau descoperit de cont

Aceasta reprezinta o alternativa mult mai potrivita decat creditele rapide, cu conditia ca aceasta sa fie activata din timp. Ce inseamna acest lucru? Poti avea intotdeauna acces la o anumita suma de bani, care te poate scoate din incurcatura, atunci cand situatia o cere

  • Inscrierea la o casa de ajutor reciproc (CAR)

Realizata din timp, inscrierea intr-o astfel de institutie te va face sa renunti la creditele rapide. Destinate, in special, persoanelor cu venituri mai mici, imprumuturile CAR impun din timp economisirea unor sume, chiar si modice, de catre solicitant. Important de mentionat pentru aceasta situatie este faptul ca imprumuturile sunt acordate doar cu giranti, in mod obisnuit, membrii fiind inscrisi pe baza unor recomandari.


CEO www.drcredit.ro

One Response to “Creditele rapide, inlocuite cu solutii alternative”

  1. Costy
    17 iunie 2014 at 8:47 #

    Dintre toate solutiile alternative prezentate, variantele spre care inclin sunt cardul de credit (are dobanzi mai mari, dar iti ofera mobilitate plus ca poate fi asociat cu o linie de credit pe viata), apoi creditul de nevoi personale (datorita dobanzilor mai mici).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.