Creditul bancar, oferit in functie de venit

credit bancar

Daca bancile se straduiesc pe cat mai mult posibil sa ofere aplicatii ce pot ajuta clientii sa aiba o perspectiva cat mai clara asupra cheltuielilor realizate, acestea revin cu noi oferte atractive.

Creditul bancar se dovedeste, nu de putine ori, o problema spinoasa pentru cei care isi doresc sa obtina un imprumut pentru satisfacerea nevoilor personale.  Conform ultimelor calcule realizate, o persoana poate apela la un credit pentru achizitionarea unui apartament de 60 de metri patrati, in situatia in care venitul este de 1,3 ori salariul mediu net. Aceasta oferta in care creditul bancar poate fi obtinut in functie de venit, se datoreaza scaderii preturilor la imobile, un alt motiv fiind reducerea semnificativa a dobanzilor.

Situatia este complet diferita fata de anul 2008, in care era necesar un venit minim de 2,8 ori peste salariul mediu net pe economie.

Creditul bancar poate fi acordat persoanelor cu un venit net, de aproximativ 2.000 lei lunar. Scaderea de pana la 40%, in ceea ce priveste serviciul datoriei cu privire la creditul ipotecar, in moneda nationala, reprezinta rezultatul reducerilor dobanzilor si scaderii preturilor imobiliarelor, ambele in aproximativ aceeasi masura.

Preturile imobiliarelor s-au stabilizat oarecum, in ultimii doi ani, procentul acestora ajungand la aproximativ 73%, din nivelurile din 2009. Pana nu demult, creditul bancar urca la 4,8 salarii medii, in anul 2003, urmand ca in 2006, acesta sa urce la 6 salarii medii.

Mai mult decat atat, cresterea preturilor locuintelor nu a impiedicat ca in perioada anului 2008, venitul minim care consta in acoperirea serviciului datoriei, sa scada la aproximativ 3 salarii medii. Motivul: creditul bancar, acordat in valuta, dobanzi mici, cu posibilitatea de prelungire a scadentelor de pana la 35 de ani.


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Programul Prima Casa, pe cale de disparitie | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 28 iunie 2014

    […] despre creditul bancar oferit in functie de venit, am vorbit, o noutate pe piata creditarii tine sa inlature programul Prima Casa, un program […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.