Curs valutar: aprecierea accentuata a leului in fata euro

Curs-valutar-

Daca de reducerea ratei bancare ne-am informat, urmeaza ca in atentie sa aducem un alt subiect de interes pentru romani, si anume, cursul valutar.

Un viitor curs valutardestul de apropiat ca si perioada, prevede aprecierea leului in fata euro, in situatia in care se anunta ca, in urmatoarea perioada, moneda nationala sa fie tranzactionata intre 4,42 si 4,44 lei pe euro. Un posibil curs valutar luat in calcul poate fi si cel la 4,40 lei/euro, aceasta situatie nefiind exclusa din previziunile specialistilor de evaluare financiara. Acestia explica faptul ca, in urmatoarea perioada ne putem confrunta cu un curs valutar care va oscila intre sume ca 4,42 si 4,44 lei/euro, iar acest lucru se datoreaza intocmai zonei de forte a leului in care acesta se afla.

Este foarte probabil ca acest curs valutar sa se aprecieze, insa nu mai curand de o perioada destul de indelungata pentru Romania, de 4 ani, timp in care tara sa poate cunoaste o mai buna integrare in zona monetara europeana. Mai mult decat atat, datele macro ale tarii au inceput sa fie vazute din ce in ce mai bine, iar PIB arata un consum in crestere. Industria este un alt motiv cu care Romania se poate mandri la ora actuala, iar agricultura nu este nici ea in scadere, raportandu-se in parametri normali, la un nivel asemanator cu cel al anului trecut.

Conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei,cel mai bun curs valutar a fost intregistrat in ziua de vineri, atunci cand leul s-a apreciat in raport cu euro, un curs de 4, 4275 lei/euro, cu o scadere de 0,17 % fata de ziua precedenta, in care cotatia era de 4,4349 lei/euro.

Este considerat cel mai bun curs valutar din ultimele noua luni, mai exact, de pe data de 2 septembrie 2013, in care Banca Nationala a Romaniei anunta un curs valutar de 4,4221 lei/euro.  Ceea ce este si mai satisfacator sta si in informatiile cu privire la imbunatatirea rating-ului tarii, prin trecerea de la BBB minus la BB plus, de catre Agentia de Evaluare Financiara Standard & Poor’s. Motivele: cresterea economica din ultima perioada, cat si existenta unei disciplinei fiscale, mentinuta de Guvern.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.