Cursul BNR a crescut cu 0,13%, spargand pragul de 4,40 lei/euro

cursulschimbvalutar

Pe langa Electorata, dorim sa va aducem in atentie si progresul cursului valutar, care, cu siguranta, ca va starni interesul tuturor celor implicati in astfel de actiuni.

Cursul BNR anuntat oficial, a crescut in aceasta saptamana cu 0,13%, volumele de tranzactionare de pe piata interbancara crescand, in timp ce ordinele de cumparare claseaza moneda euro pana sus, inca din primele momente ale cresterii. Pe o perioada de pana la trei zile consecutiv, referinta BNR reuseste sa urce, dupa ce, timp de aproximativ 10 luni, a avut parte de cel mai redus nivel, respectiv 4,3912 lei/euro, Banca Centrala anuntand, de astfel, scaderea dolarului American cu 0,09%. Cursul BNR coteaza francul elvetian la 3,6147 lei, aflat intr-o crestere timida, cu doar 0,21 bani.

Fata de media obisnuita zilnica, volumele de piata arata o oarecare crestere, dovada fiind si cele 140 de transferuri realizate. Mai mult decat atat, opinia dealer-ilor asupra evolutiei cursului, cat si a volumelor ridicate, pot fi datorate interventiei pe piata, in mod indirect, a Bancii Nationale Romane, o alta posibila cauza fiind cea a ordinului de cumparare de euro, sosit din afara.

Aflate intr-o usoara scadere sunt si ratele medii ce privesc dobanzile bancilor comerciale atat pentru depozitele atrase (ROBID), cat si pentru depozitele plasate (ROBOR), ajungand la 0,37%-0,87% pe an. Politica monetara a Bancii Nationale Romane continua sa controleze rata dobanzilor, de 3,5% pe an, fiind, in acelasi timp, oarecum mai ridicate ca dobanda bancii centrale, in ceea ce priveste facilitatatea de depozit, de 0,5% pe an.

Si ratele medii ale dobanzilor ce privesc plasamentele pe o saptamana, se afla intr-o usoara crestere, la 0,56%- 1,06 pe an, dobanda ROBOR pentru plasamentele cu scadenta la trei luni fiind in scadere.

Cursul BNR incepe cu 4,3960 lei/euro, urmand ca imediat, acesta sa coboare la 4,3925, la deschidere. Ordinele de cumparare imping, ulterior, cursul BNR spre 4,41 lei, urmand ca, prin anuntul cursului de referinta, anuntat de Banca Nationala Romana, cea mai ridicata valoare a transferurilor efectuate, sa ajunga la 4,4080 lei/euro.


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bancile romanesti, profit mai mare in acest an | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 20 iunie 2014

    […] langa cresterea cursului BNR, si bancile romanesti se bucura de un profit mult mai mare, realizat doar intr-un prim trimestru al […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.