Pachete de servicii medicale noi, aprobate de Guvern

descărcare

Pe langa posibilul tratament impotriva cancerului, un alt subiect de interes national iti va starni cu siguranta curiozitatea.

Pachete de servicii medicale noi. Aceasta este ultima noutate in imbunatatirile sistemului de sanatate, o masura considerata a fi una importanta pentru toti romanii. Hotararea Guvernului de a aproba noi pachete de servicii medicale, respectiv, pachetul de baza si pachetul minimal, cat si  Contractul- cadru, cu rol de imbunanatire a sistemului de asigurari sociale de sanatate, a fost luata din dorinta de imbunatatire a accesului pacientilor la serviciile medicale. Ambele pachete de servicii medicale ofera pacientilor acces la serviciile medicale ale medicilor de familie, cat si la serviciile medicilor din ambulatoriul de specialitate, aceasta implementare atragand dupa ea o finantare crescuta in ceea ce priveste aceste doua segmente.

Noile pachete de servicii medicale pun, in primul rand, un accent deosebit de important pe preventie.

Conform noilor pachete de servicii medicale, adultii pana in 40 de ani vor beneficia de un set de investigatii o data la trei ani, in timp ce persoanele asimptomatice de peste 40 de ani vor putea avea acces la investigatii, anual.

De consultatii preventive de evaluare anuale, incluse in noile pachete de servicii medicale,  vor avea parte si persoanele asimptomatice, descoperite cu risc inalt, cu varste cuprinse intre 18-39 de ani.

O noutate prezenta in sistemul asistentei medicale primare, valabila in ambele pachete de servicii medicale recent aprobate de Guvern, sta si in testarea de hepatita de etilologie virala cu virus B si C, in cazul consultatiei la gravide, pe langa testarea HIV obisnuita.

Important de mentionat este si faptul ca, in pachetul de baza pot fi gasite consultatii de monitorizare activa, pentru boli cornice, ca: diabet zaharat tip 2, astm bronsic, risc cardiovascular inalt- HTA, dislipidemie, boala cronica respiratorie obstructiva si boala cronica de rinichi.

Scopul noilor pachete de servicii medicale de baza tine de reducerea, daca nu, chiar si eliminarea birocratiei, prin obligativitatea de utilizare a biletelor de trimitere doar in format electronic, alte obligatii constand in introducerea facturii electronice si utilizarea dosarului electronic de sanatate a pacientilor.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.