Posta Romana mai are de asteptat pana la privatizare

img_2398

Dupa “ElectoRata’’, urmeaza un alt subiect de interes national, in ceea ce priveste situatia economica a tarii, si anume, privatizarea Postei Romane, un subiect amplu dezbatut intre conducere si angajati.

Posta Romana se confrunta cu o ipostaza deloc simpla, in sensul in care eficientizarea activitatii companiei poate fi obtinuta doar in situatia in care “razboiul” dintre angajati si conducere ar lua sfarsit. Conform comunicatului trimis de catre reprezentatii ministrului Aurelia Cristea, numit pentru Dialog Social, Posta Romana s-ar putea bucura de o eventuala privatizare din momentul in care, intre angajati si conducerea companiei va exista o comunicare fara perdea si un dialog de asemenea transparent si mai bine gestionat intre cele doua parti.

Dupa spusele ministrului Aurelia Cristea, urmatoarele actiuni, in ceea ce priveste solutionarea problemelor cu care angajatii de la Posta Romana se confrunta, constau in prezentarea dovezii existentei unui dialog intre reprezentantii sindicatului si patronat. Accentul este pus in mare parte pe respectarea prevederilor legale, optiune atent invocata pentru posibilitatea reducerii prejudiciilor de imagine de care Posta Romana s-a lovit in ultima perioada, cat si reducerea prejudiciilor materiale din cadrul companiei. Raportul ce contine revendicarile sindicalistilor urmeaza sa fie prezentat si atent analizat in urmatoarea Adunare Generala a Actionarilor, urmand ca apoi sa fie luate decizii in solutionarea situatiei dificile, existenta in Posta Romana de mai bine de doi ani de zile.

Toate aceste viitoare actiuni se pare ca nu i-au linistit deloc pe sindicalistii din Posta Romana, care si-au manifestat din nou dorinta de a protesta la sediul Guvernului. Cu o prezenta de peste 2.500 de sindicalisti, adunati din toata tara, manifestantii cer demiterea directorului general al Postei Romane, Ion Smeeianu. Nemultumirile protestantilor din Posta Romana tin de salariile neinsemnate pe care acestia le primesc, in situatia in care directorul general al companiei nu incaseaza mai putin de 11.000 de euro lunar.

Urmeaza o perioada critica pentru Posta Romana, dat fiind faptul ca, dupa protestele care vor fi desfasurate in perioada 12-16 mai, se anunta o intrare in greva foamei a liderilor de sindicat, alaturi de reprezentatii structurilor de conducere.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.