Programul Prima Casa aduce mai multe optiuni pentru solicitanti

s560x316_Prima-Casa

Programul Prima Casa se prezinta in acest an cu o suma suplimentara in ceea ce priveste garantiile, un plafon ce ajunge la 1,2 miliarde de lei, masura luata ca urmare a aprobarii actului normativ, in cadrul sedintei Executivului. Aceasta vine in ajutorul programului, prin posibilitatea desfasurarii pe tot parcursul anului 2014, fara optiunea de incetare.

Astfel  se face ca noile dispozitii adoptate de catre guvernanti, pentru programul Prima Casa, permit intrarea si noilor banci, solicitantii avand, in acest caz, mai multe optiuni de creditare. Sfera celor care ofera imprumuturi este, prin urmare, una mult mai larga, insa conditia principala trebuie respectata intocmai.

Mai exact, imprumutatorii sunt obligati sa isi desfasoare procesul de creditare, in ceea ce priveste persoanele fizice,  pe baza reglementarilor Bancii Nationale Romane (BNR). O alta conditie care trebuie respectata ca la carte sta in transmiterea catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), cat si catre Ministerul Finantelor Publice, costurilor aplicate finantarilor si estimarea valorii finantarilor ce urmeaza a fi garantate in programul Prima Casa.

La fel de important de mentionat este si faptul ca programul Prima Casa se desfasoara doar in moneda nationala, conform HG nr.565/2013, publicata in Monitorul Oficial, din luna august, 2013. In plus, documentul admite posibilitatea schimbarii locuintei obtinute prin programul Prima Casa, insa aceasta poate avea loc doar in conditia in care cerintele de locuit nu coincid cu cele ale solicitantului, aici fiind necesar si acordul finantatorului.

Iata si lista bancilor prezente, pana acum, in programul Prima Casa: BCR, BRD Groupe Societe Generale, CEK Bank, Banca Transilvania, UniCredit Tiriac, Raiffeisen Bank, Credit Agricole, Leumi Bank, Alpha Bank, Millennium, Intesa Sanpaolo Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, OTP Bank, Romanian International Bank.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.