Scumpirea politelor de raspundere civila, motiv de ingrijorare pentru romani

Asigurare-RCA

Perchezitiile recent efectuate  la sucursalele Omniasig, cu privire la numeroasele nereguli descoperite de catre procurori, s-au lasat cu urmari nu tocmai placute, principalul efect privind scumpirea politelor de raspundere civila.

Scumpirea politelor de raspundere civila reprezinta un motiv de ingrijorare pentru locuitorii Romaniei, in sensul ca, acestia vor fi nevoiti sa scoata din buzunar sume mult  mai mari decat cu cele cu care erau obisnuiti.

Pana cand autoritatile vor incerca sa restabileasca ordinea printre asiguratori, un nou val de scumpiri isi face simtita prezenta. Noul an anunta, pentru milioane de romani, scumpirea politelor de raspundere civila (RCA) cu minimum 20%-25 %, in timp ce asigurarea locuintei ar putea creste cu pana la 100%.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, confirma faptul ca unele dintre companiile straine care le reasigura pe cele din Romania trag un semnal de alarma in ceea ce priveste situatia ingrijoratoare a cutremurelor din tara noastra. Rezultatul: cresterea sumelor reasigurarilor companiilor romanesti, mai exact, cresterea sumelor platite la politele pentru locuinte, datorita riscului seismic crescut.

Explicatia acestor scumpiri sta in lipsa banilor de care asiguratorii ar avea nevoie pentru acordarea despagubirilor. Prin urmare, scumpirea politelor pentru locuinte si masini vor creste, cel mai probabil, cu pana la 50%.

Masurile din ultimele luni, luate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, au reusit sa puna societatea Astra Asigurari sub administratie speciala, iar acest fapt nu poate conduce decat la o schimbare a strategiei de piata, privind o majorare de capital semnificativa. Aflata in vizorul Autoritatii de Supraveghere Financiara, o alta societate de asigurari isi schimba tactica de joc. Vorbim despre Euroins, cunoscuta pentru preturile foarte scazute, insa nu pentru mult timp, aceasta anuntand, de asemenea, majorarea deloc de neglijat, a  capitalului, in perioada urmatoare.

De scumpirea politelor de raspundere civila se pare ca cel mai mult vor suferi tinerii soferi, care se confrunta cu o situatie deloc placuta si care consta intr-o crestere substantiala a asigurarii auto, preturile fiind calculate in functie de zona geografica si de tipul orasului in care este condusa masina. Mai exact, soferii care conduc intr-o zona mai aglomerata vor fi nevoiti sa plateasca mai mult pentru asigurare, datorita riscului mai ridicat de producere a unor posibile daune.

 


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Reteaua de distributie si vanzare a companiilor de asigurari s-a dublat | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 30 iunie 2014

    […] politelor de raspundere civila nu se lasa fara efect nici in reteaua de distributie si vanzare a companiilor de asigurari, care […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.