Uleiul de cocos, nelipsit din trusa de cosmetice

ulei-cocos

Daca de aspectul vestimentar si noile tendinte ale modei ne-am ocupat, urmeaza un alt aspect la fel de important, si anume, cel al procesului de ingrijire a pielii.

Uleiul de cocos s-a dovedit a fi, pe langa un ingredient folosit in regimul alimentar, un eficient produs de ingrijire corporala, care, o data folosit, devine nelipsit din ritualul de infrumusetare a fiecarei femei.

Un prim motiv pentru care uleiul de cocos nu ar trebui sa lipseasca din procesul de ingrijire a pielii, sta in fermitatea pe care acesta o confera. Efectele folosirii acestui ingredient-minune sunt unele mai mult decat evidente, principalele beneficii fiind cele de catifelare si luminozitate, prin indepartarea celulelor moarte.

Uleiul de cocos sau nuca de cocos reprezinta, de asemenea, un bun tratament pentru sanatatea podoabei capilare. Acesta poate fi folosit cu succes ca balsam de par, datorita proprietatilor sale de a hrani, hidrata si repara parul afectat, conferindu-i totodata, stralucire si volum, datorita antioxidantilor si vitaminei E prezente in extract.

Bogat in acid lauric, uleiul de cocos reprezinta o adevarata comoara de grasimi saturate, extrem de benefice organismului, scazand, in acelasi timp, nivelul de colesterol si tratand cu succes problemele digestive, cu care tot mai multe persoane se confrunta.

Detoxifierea organismului este iarasi o proprietate extraordinara a extractului de ulei de cocos. Folosit in mod frecvent, acesta reprezinta principalul inamic a bacteriilor, rezultatul fiind unul spectaculos si care consta intr-o respiratie proaspata si dinti sanatosi, stralucitori.

Cunoscut pentru proprietatile anti–bacteriene, ce ofera organismului sanatatea de care acesta are nevoie pentru a functiona in parametri obisnuiti, cat si pentru acidul lauric care accelereaza organismul, uleiul de cocos poate fi folosit si in curele de slabire. Studiile cercetatorilor arata ca uleiul de cocos permite o absorbtie mai usoara a grasimilor cu lant mediu (acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic). Prin urmare, procesul de ardere a grasimilor in ficat se intensifica si se obtine o cantitate mai mare de energie, acest fapt conducand la pierderea in greutate.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.