Zambetul sanatos, obtinut printr-o dieta alimentara corecta

shutterstock_dinti-frumosi

Tratamentului cosmetic cu apa de orez i se alatura cel pentru sanatatea dintilor, esentiala in obtinerea uneui zambet frumos si natural.

Zambetul sanatos, sau mai bine spus, secretele pentru obtinerea unui zambet anatos, constau in adoptarea unei diete cat mai sanatoase. O dieta alimentara echilibrata, bogata in vitamina C, vitamina D si calciu, este esentiala pentru obtinerea unor dinti stralucitori si gingii sanatoase. Aceste substante nutritive, obligatorii in regimul alimentar zilnic, sunt considerati factori extrem de importanti in mentinerea sanatatii orale. Potrivit specialistilor, zambetul sanatos, cu o dantura de asemenea sanatoasa, poate fi obtinut de catre oricine, daca din regimul alimentar zilnic sunt excluse anumite alimente daunatoare, ce pot stirbi din frumusetea naturala a dintilor.

Zambetul sanatos este zambetul privat de bauturile dulci, bauturi cu un caracter extrem de nociv asupra smaltului dentar, ce poate fi in totalitate compromis, prin aparitia cariilor. Acest fapt rezulta in urma descompunerii zaharurilor de catre bacteriile din gura, prin formarea de acizi. Acestia demineralizeaza smaltul si duc la o rezistenta scazuta a dintilor, facandu-i totodata vulnerabili in aparitia cariilor.

Zambetul sanatos este un zambet care nu cunoaste insemnatatea dulciurilor, unul din principalele grupuri de alimente ce trebuiesc evitate. Concentratia insemnata de zahar rafinat prezent in compozitia acestora conduc la o crestere considerabila a numarului de acizi in cavitatea orala. Aderarea puternica a acestora pe suprafata dintilor si lucrarilor dentare impiedica saliva sa curete in mod eficient, iar zambetul sanatos poate fi considerat de domeniul trecutului.

Amidonul poate fi considerat unul din principalele motive pentru care zambetul sanatos isi pierde treptat din stralucire. Prezent in produsele de patiserie, panificatie, cartofi, orez, cat si paste fainoase, acesta reuseste sa ridice intr-un mod negativ nivelul concentratiei de acid, din cavitatea orala.

Cafeaua, ceaiul si vinul rosu reprezinta si ele adevarate bariere pentru zambetul sanatos. Consumate in stare indulcita, aceste alimente nocive duc la cresterea nivelului de acizi din gura, patand dintii. Mai mult decat atat, cafeaua, ceaiul si vinul rosu, sorbite in mod lent, accelereaza cresterea acizilor din gura pe o perioada lunga de timp.


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Renovarea locuintei, mult mai simpla decat ti-ai fi imaginat | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 25 iunie 2014

    […] pentru sanatatea organismului este necesara ingrijirea corecta a dintilor, starea psihica depinde, in principal, si de mediul in care traim. O schimbare a locuintei este […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.