BCR, oferta pentru clientii nemultumiti

bcr_04_04434700

Dobanzii interbancare overnight i se alatura ofertele Bancii Comerciale Romane, oferite clientilor care pana nu demult au decis sa cheme banca in judecata.

BCR (Banca Comerciala Romana) prezinta clientilor cu care se afla in litigiu, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, o oferta in schimbul caruia acestia ar renunta la proces, mai exact, in schimbul unor dobanzi mai mici la credite. Recent aflata in doua procese de grup, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub motivul reducerii dobanzilor la credite, BCR incearca sa ajunga la o solutionare, prin renuntarea pretentiilor in instanta.

Dupa ce, in 2010, BCR a fost data in judecata de cateva sute de clienti, bancii i se admite apelul in totalitate, favorizata fiind, totodata, in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Chiar si in aceasta postura favorabila, Banca Comerciala Romana cere Instantei Supreme amanarea judecarii recursului, timp de o luna si jumatate, timp in care aceasta sa se poate ocupa de prezentarea unor oferte clientilor nemultumiti.

Astfel, BCR propune clientilor semnarea unor acte aditionale, prin care dobanda sa scada la aproximativ 6%, fata de 9-10%, pentru creditele in euro. Mai mult decat atat, in unele situatii, Banca Comerciala Romana, decide sa renunte chiar si la acea percepere a comisionului de administrare, scopul principal fiind cel al inchiderii litigiului.

In ciuda ofertelor BCR, avocatii clientilor refuza oferta bancii, urmand ca in acest an, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa dea doua decizii consecutive, decizii in care clauza prezenta in contract, privind dobanda, sa se dovedeasca a fi una abuziva.

BCR emite astfel acte aditionale, prin care clientii sunt anuntati ca banca este obligata sa calculeze dobanda in functie de Euribor, prin adaugarea unei marje fixe, noi, care devine aproape asemanatoare cu cea prezenta in contractul incheiat. Astfel, marja fixa din contractul BCR ajunge din urma dobanda totala, chiar la egalitate, acest fapt daunand pe viitor clientilor, in momentul cresterii cotatiilor Euribor.


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salariul minim creste cu 50 lei, de la 1 iulie 2014 | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 1 iulie 2014

    […] situatia in care clientii BCR sunt nemultumiti, o majorare de salariu este intotdeauna binevenita, iar acest fapt se va adeveri […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.