Electorata, valabila doar pentru salariile sub 2.000 lei

162237_articol

Daca de cresterea economica, prin scaderea ratei dobanzii, am vorbit intr-un subiect anterior, urmeaza ca acum sa fie dezbatut  subiectul schemei fiscale pentru restructurarea creditelor.

Electorata, schema fiscala pentru restructurarea creditelor, se va aplica la peste 1 milion de clienti, printre care, salariati si pensionari, deopotriva, mai exact, persoanelor cu venituri sub 2.000 lei. Noua prezentare a proiectului presupune un sistem de acordare a deducerilor, valabila in cazul persoanelor fizice, ce beneficiaza de desfasurarea unei activitati dependente, realizand, totodata, veniturile din salarii.

Acestea vor putea beneficia de o deducere speciala, lunara, pentru credite restructurate, insa doar in situatia in care veniturile brute rezultate din salarii sau pensii, vor fi de pana la 2.000 lei, aici fiind inlusa si fiecare luna a perioadei impozabile, in care deducerea este acordata.

Prin acest program, se urmareste ca deducerile sa nu fie aplicate si in cazul altor forme de venituri, aici facandu-se referire la alte surse decat cele realizate si in activitatile dependente, din functia de baza. Electorata, sau schema fiscala pentru restructurarea creditelor, se aplica doar in cazul clientilor care solicita o restructurare la banci, cat si la persoanele juridice romane, sau sucursalele ce apartin institutiilor financiare straine, cunoscute ca si institutiile fianciare nebancare, inscrise intr-un registru general, ce apartine BNR-ului.

Electorata acorda, astfel, o deducere lunara, pe baza veniturilor rezultate din plata salariilor, cat si a pensiilor aferente lunii ianuarie 2016. Deducerea este valabila doar pentru o singura sursa de venit, reprezentand acea rata luata din perioada de prelungire a duratei initiale a creditului, aici suma nedepasind valoarea de 900 lei, in baza conditiilor prezente, ca documentele justificative, ce sunt emise doar de catre imprumutator.

Restructurarea creditelor restrictioneaza aplicarea doar pentru creditele fara intarzieri la plata, sau, in cel mai rau caz, o limita a intarzierii permisa de pana la 90 zile, aceasta fiind una dintre principalele cerinte ale  programului Electorata, asa cum mai este denumita de catre presa, schema fiscala pentru restructurarea creditelor.


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cursul BNR a crescut cu 0,13%, spargand pragul de 4,40 lei/euro | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 18 iunie 2014

    […] langa Electorata, dorim sa va aducem in atentie si progresul cursului valutar, care, cu siguranta, ca va starni […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.