Fructele deshidratate, explozie de vitamine si minerale

bd5afb69185326b480dcf0fa0783090e4

 

Pe langa remediile naturiste, ce vin in ajutorul tratarii durerilor de gat, un alt beneficiu obtinut din roadele naturii urmeaza a fi prezentat.

Fructele deshidratate, desi mai putin consumate, reprezinta o adevarata sursa inepuizabila de vitamine si minerale, cat si o alternativa a inlocuirii fructelor proaspete, din sezonul rece. Cu capacitatea minunata de a reface doza zilnica, necesara organismului, de vitamine si minerale, fructele deshidratate sau uscate, cum mai sunt cunoscute, sunt potrivite pentru orice moment al zilei. Consumate la micul dejun, acestea vor asigura cantitatea de energie pe intreg parcursul zilei, stresul si oboseala fiind de domeniul trecutului. Dulciurile nocive pot fi acum inlocuite cu consumul zilnic al fructelor deshidratate, aceasta varianta jucand un rol extrem de important in mentinerea sanatatii organismului.

Consumate la micul dejun si inlocuite cu o masa copioasa, fructele deshidratate pot fi introduse cu succes in iaurtul de dimineata, in laptele cu cereale sau in oricare alta gustare usoara si potrivita pentru a fi combinata cu aceste surse de vitamine. Mai mult decat atat, fructelor deshidratate le revine misiunea de a lupta cu succes in anumite probleme de ordin digestiv, ca cea a constipatiei. In acest caz, specialistii in nutritie recomanda fructele deshidratate sub forma de prune uscate, introduse intr-un pahar cu apa, si lasate pe parcursul intregii nopti. Acestea se pot consuma dimineata, pe stomacul gol, pentru un efect maxim, rezultatele pozitive fiind resimtite inca din prima zi.

Ceea ce nu este foarte cunoscut este faptul ca fructele deshidratate contin de pana la 6 ori mai multe calorii, comparativ cu fructele in stare proaspata. Explicatia sta in pierderea unei cantitati importante de apa in timpul deshidratarii, crescand insa, nivelul de fructoza. Prezenta mult mai semnificativa a zaharului din fructele deshidratate arata ca acestea trebuie consumate cu moderatie, fiind nepotrivite pentru persoanele cu diabet sau pentru persoanele supraponderale.

Fructele deshidratate reprezinta o reala explozie de vitamine, ca cele de B3, E, betacaroten, cat si de minerale, ca sulf, fosfor, calciu, fier, mangan, magneziu, potasiu, cupru, si fibre, indiferent ca este vorba despre consumul de curmale, stafide, caise, smochine sau prune, toate in stare uscata (deshidratate).


CEO www.drcredit.ro

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mazarea verde, benefica pentru sanatatea intregului organism | DrCredit - Discutii, solutii, idei - 19 iunie 2014

    […] Daca fructele deshidratate sunt cunoscute drept o reala explozie de vitamine si minerale, un alt aliment extrem de benefic pentru sanatatea intregului organism, vine sa le faca “concurenta”. […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.