Reducerea consumului de zahar, posibila cu ajutorul unor trucuri

images

Alaturi de o dieta sanatoasa, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o avem in vedere, un alt factor important in mentinerea sanatatii, trebuie luat in calcul, si anume, consumul de zahar in alimentatie.

Reducerea consumului de zahar reprezinta un subiect des dezbatut, insa nu si tratat cu o foarte mare importanta de catre majoritatea persoanelor, indiferent de sex sau varsta. Pe langa faptul ca zaharul ajuta intr-un mod negativ la modul  nu tocmai sanatos de functionare a inimii, se pare ca acesta este direct implicat in favorizarea dezvoltarii celulor canceroase, favorizand aparitia anumitor tipuri de cancer, o boala, de cele mai multe ori necrutatoare cu persoanele care au neplacerea de a o confrunta. O prima solutie in evitarea acestor probleme de sanatate o reprezinta reducerea consumului de zahar, care poate fi tinuta sub control, daca respectam cateva trucuri simple si eficiente in mentinerea sanatatii organismului.

Un prim pas in reducerea consumului de zahar sta in citirea etichetelor produselor alimentare care urmeaza a fi achizitionate de pe rafturile magazinelor. Aici se pot ascunde o sumedenie de alimente, care, la o prima vedere, nu par a fi nocive, insa cantitatea de zahar prezenta in acestea exista cu siguranta. Exemple de alimente sau produse inselatoarea sunt cele ca painea alba, sosurile pentru paste, maioneza, ketchup-ul, chiar si untul de arahide.

Reducerea consumului de zahar mai poate fi obtinuta si prin inlocuirea acestuia cu mierea de albine, siropul de agave, zaharul de cocos sau extractul de stevie, cunoscut pentru caloriile lipsa. Inlocuieste dulciurile din comert cu deserturi preparate acasa.

O alta idee pe care o recomandam este inlocuirea dulciurilor cu fructe proaspete. Daca insa, esti fan deserturi si nu te poti abtine de la micile gustari calorice, poti apela la ciocolata cu un continut de 70% cacao. Astfel, pofta de dulce este mentinuta sub control, iar tu te vei bucura de un stil de viata sanatos si alert.

Pentru reducerea consumului de zahar, evita pe cat mai mult posibil consumul iaurtului cu fructe, adevarata “bomba” calorica. Alege iaurtul simplu, lipsit total de prezenta zaharului rafinat in compozitie. Adauga in acesta fructe naturale, iar daca gustul nu te multumeste pe deplin, poti opta pentru o jumatate de lingurita de miere de albine naturala.

 


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.