Reducerea ratei bancare la jumatate si creditul fiscal

descărcare

De o si mai mare importanta, asemanatoare subiectului dezbatut anterior, referitor la situatia creditului cu buletinul, sunt si noutatile cu privire la creditele bancare, din aceasta perioada.

Reducerea ratei bancare pare sa reprezinte o facilitate optionala pentru persoanele cu credite la banci. Ca orice oferta sosita din cadrul Bancii Nationale, reducerea ratei ar putea fi posibila doar in anumite conditii, insa, chiar si asa, aceasta optiune pare sa vina in favoarea persoanelor cu un venit mic.

Ce presupune reducerea ratei bancare si cine poate beneficia de aceasta?

De reducerea ratei bancare vor putea beneficia persoanele care au credite la banci si care nu au un venit lunar mediu net, mai ridicat de 1610 lei.  Aceasta facilitate optionala este valabila in cazul persoanelor fizice, salariatilor sau pensionarilor, cu conditia ca acestia sa nu prezinte restante la rate mai vechi de 90 de zile.

Persoanele care indeplinesc aceste conditii vor putea beneficia de reducerea ratei pana la jumatate, pe o perioada de doi ani. Cu toate acestea, insa, reducerea nu poate fi mai mare de 500 lei pe luna. Odata trecuta perioada de doi ani, tuturor persoanelor care au indeplinit si au beneficiat de aceasta facilitate, le va fi acordat de catre stat, un credit fiscal, in valoare de 200 lei lunar, pe o perioada de doi ani, pentru acoperirea cresterii dobanzii, pe parcursul celor doi ani in care a fost posibila reducerea ratei .

Discutata si agreata de Banca Nationala si partenerii internationali ai Romaniei, reducerea ratei bancare la jumatate ar putea viza peste 900.000 de debitori,  iar succesul acestei masuri este unul aproape garantat.  Castigatori ai acestui sistem ce urmeaza a fi aplicat, sunt atat persoanele care se bucura de reducerea ratei bancare, cat si Guvernul, care isi propune ca prin aceasta modalitate, sa creasca economia statului cu pana la 4 miliarde lei anual, o marire echivalenta cu cresterea PIB-ului cu 1% pe doi ani de zile.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.