Renovarea locuintei, mult mai simpla decat ti-ai fi imaginat

vopsit-zugravit

Daca pentru sanatatea organismului este necesara ingrijirea corecta a dintilor, starea psihica depinde, in principal, si de mediul in care traim. O schimbare a locuintei este intotdeauna binevenita, si ce decizie pentru improspatarea locuintei poate fi mai buna decat o renovare realizata prin propriile forte?

Renovarea locuintei este deseori inteleasa ca o activitate destul de complicata si greu de realizat, atunci cand esti singura, insa lucrurile nu stau deloc asa. Fie ca este vorba de mutarea intr-un nou imobil, sau, pur si simplu, doresti sa dai un aer de prospetime  locuintei, o prima actiune in indeplinirea acestei dorinte o reprezinta varuitul, extrem de important, si totodata necesar pentru improspatarea camerei, o activitate pe care o  poti face oricand singura, in special, in momentele in care bugetul este unul destul de limitat.

In cazul in care te hotarasti sa te ocupi in totalitate de renovarea locuintei, este necesar sa iti asiguri din timp ustensilele necesare si speciale, care te vor ajuta sa transformi varuitul intr-o adevarata placere si de ce nu, distractie, in obtinerea rezultatului final mult dorit. Luate pas cu pas si respectate intocmai, etapele unei astfel de activitati vor fi mult mai simplu de realizat. Iata ce trebuie sa iei in calcul atunci cand te pregatesti de varuit:

  • Pregatirea materialelor

Cand vine vorba de renovarea locuintei, un prim pas, principal, de astfel, sta in pregatirea materialelor si ustensilelor specifice. Achizitioneaza ustensilele necesare varuitului, din timp, pentru a nu fi nevoita sa te confrunti cu lipsa acestora tocmai in momentul inceperii activitatii. Nu uita sa ai la indemana diferite pensule, mari si mici, banda de hartie, folie de plastic, bidinea si trafalet, cat si cantitatea de var necesara, nuanta dorita, ipsos, aracet si amorsa, obtinute cu ajutorul unui specialist, care te va ajuta sa te incadrezi in propriul buget, cu produse de calitate.

  • Mutarea mobilei

Renovarea locuintei implica, in cele mai multe cazuri, mutarea obiectelor de mobilier. Pentru a varui cat mai lejer, este necesar ca obiectele de mobilier sa fie mutate in centrul incaperii si acoperite cu o folie de plastic, astfel ca, pe langa obtinerea unui spatiu liber, mobila ta va fi protejata de praf si vopsea. Cu o folie de plastic, sau chiar cu ziare, sau cu orice poti improviza, se acopera si parchetul, pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de petele dificil de scos.

  • Pregatirea peretilor

Cu ajutorul unei maturi, incepe sa indepartezi praful de pe pereti, asigurandu-te, in acelasi timp, ca peretii sa fie nivelati. Ocupa-te de repararea crapaturilor existente, prin umezirea zonei cu amorsa, acoperind-o apoi, cu ajutorul ipsosului. Asteapta sa se usuce si niveleaza zona cu smirghelul din dotare. Nu iti ramane decat sa incepi transformarile, odata cu renovarea locuintei, prin aplicarea amorsei, cu ajutorul bidinelei, pe intreaga suprafata dorita.

  • Varuitul, etapa finala

Varuitul, principalul factor pentru renovarea locuintei, reprezinta etapa finala in schimbarea atmosferii. Dupa uscarea amorsei aplicata pe peretii incaperii, poti incepe pregatirea pastei de var cu apa, trecand-o printr-o sita deasa, eliminand, astfel, impuritatile ce pot da un aspect neplacut. Se continua prin combinarea pastei de var cu aracetul si culoarea, tinand intotdeauna cont ca nuanta din recipient sa fie mult mai inchisa, dat fiind faptul ca, o data aplicata pe perete, aceasta se va deshide cu cateva tonuri. Aplica culoarea diluata cu ajutorul bidinelei sau trafaletului, incepand cu tavanul si continuand cu fiecare parte de perete, cu o aplicare de sus in jos, introducand doar varful bidinelei in var. Elimina surplusul de pe aceasta, aplic-o direct pe perete, si incepe varuitul propriu-zis, prin folosirea miscarilor verticale si orizontale.

Tinand cont de aceste sfaturi, renovarea locuintei va parea o activitate usor de realizat, pe cont propriu, respectarea acestor etape ducand, totodata, la rezultatul mult dorit, cu un minimum de efort, schimband in totalitate, aspectul camerei, redandu-i prospetimea si atmosfera mult dorita.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.