Simona Halep – locul 7 in clasamentul WTA

Simona Halep locul 7 in clasamentul WTA – din data de 24 februarie 2014. O data de referinta pentru tenisul romanesc, in contextul in care Simona Halep a egalat pozitia detinuta in 1997 de fosta mare jucatoare de tenis din Romania Irina Spirlea. Locul 7 mondial este cea mai buna clasare obtinuta all-time de o jucatoare de tenis din Romania.
Simona Halep merita toata admiratia noastra, cu atat mai mult cu cat tenisul feminin de astazi este mult mai apropiat de cel practicat de baieti, fiind bazat viteza, forta, concentrare, pregatire fizica, metode moderne de recuperare.
Dupa un an 2013 fantastic din punct de vedere al rezultatelor, iata ca Simona Halep nu urmeaza tipicul romanesc – „inecatul la mal” si la inceput de 2014 castiga de o maniera impresionanta, turneul de la Doha, turneu din categoria Premier 5, dupa ce invinge 3 jucatoare din Top 10 WTA,  Sara Errani  – in sferturi, Agnieszka Radwanska – in semifinale, Angelique Kerber – in finala.

Daca meciurile din sferturi si finala nu au avut un istoric care sa merite prea multa atentie datorita faptului ca Simona Halep a fost net superioara adversarelor ei, meciul din semifinala impotriva jucatoarei de origine poloneza Agnieszka Radwanska, a fost o capodopera  – un meci care a a lasat urme adanci adversarei Simonei. Aceasta de declarat dupa meci ca a avut momente cand nu mai stia ce sa faca deoarece Simona era peste tot si returna orice minge.

Meciul a inceput defavorabil pentru Simona Halep care a fost condusa in primul set cu 5-2. Din acel moment insa totul s-a schimbat, Simona a inceput sa joace altceva, a intors setul si l-a castigat cu 7-5. In al doilea set, castigat cu 6-2, Simona Halep a jucat la fel de bine, rareori Agnieszka Radwanska reusind sa puna presiune pe adversara ei.
Va invit sa urmariti o ora de tenis de mare clasa, finalul fiind unul fericit pentru Simona Halep.

Sursa: Youtube

Sublim, uimitor, plin de incredere jocul Simonei. Foarte matur jocul chiar daca are doar 22 de ani. Dupa anul 2013 si inceputul de an 2014, Simona Halep a fost inclusa pe lista scurta a tinerelor jucatoare care pot face pasul spre varful clasamentului. Ar fi o premiera pentru tenisul feminin romanesc.

Clasament WTA – 03 Martie 2014

Clasament WTA 03 martie 2014

Simona Halep este in acest moment cea mai tanara jucatoare din Top 10 WTA, iar dupa Angelique Kerber a jucat cele mai multe turnee in perioada 2013 – 2014. Asta denota, ambitie, dorinta de victorie dar si o pregatire fizica foarte buna.

Hai Simona, priveste cu mandrie in spate pentru rezultatele obtinute si cu incredere in fata pentru rezultatele care vor veni. Cu siguranta vor mai fi finale castigate, cu siguranta vor mai fi si meciuri pierdute, dar avem mare incredere in tine. Ai dovedit ca nu esti facuta din acelasi „aluat” ca al majoritatii si te asteptam sa ridici deasupra capului cel putin un trofeu de Grand Slam.

Multumim Simona. Datorita tie numarul copiilor care se isi indreapta pasii catre terenurile de tenis s-a marit. Dintre cei care stau acum timizi si ascunzandu-se dupa parinti va rasari inca un campion sau o campioana care sa-ti calce pe urme.

Acest articol este dedicat jucatoarei romance de tenis Simona Halep – locul 7 in clasamentul WTA, cu speranta ca in cateva luni voi reveni cu alt articol despre castigarea unui trofeu de Grand Slam.


CEO www.drcredit.ro

2 Responses to “Simona Halep – locul 7 in clasamentul WTA”

 1. curs valutar BNR
  17 martie 2014 at 20:48 #

  Pur si simplu perfect. Simona Halep – locul 7 in clasamentul
  WTA merita distribuit pe facebook. curs valutar BNR

 2. heagney
  19 martie 2014 at 6:18 #

  Cel mai bun articol despre Simona Halep – locul 7 in clasamentul WTA pe care l-am citit pana acum!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.