Spirulina, explozie de vitamine si proprietati miraculoase

Spirulina

Subiectului anterior, referitor la pachetele de servicii medicale, i se alatura un subiect cel putin la fel de interesant, si anume, cel al proprietatilor spirulinei.

Spirulina, o alga spiralata, a inceput sa fie cunoscuta inca de la inceputul anului 1970, fiind din ce in ce mai mult studiata si ulterior, adaugata ca supliment alimentar. Cu o vechime de secole, spirulina a fost descoperita in America de Sud si Africa, reprezentand, totodata, principala sursa de hranire in regimul alimentar a comunitatilor din acea perioada. Mai mult decat atat, proprietatile sale extraordinare, benefice sanatatii organismului uman, tin sa intreaca aproape orice asteptari.

Cu un continut de proteine de pana la patru ori mai ridicat decat in carnea de peste sau vita, si cu o intreaga gama de vitamine, spirulina mai contine si o cantitate importanta de minerale, printre ele amintind doar cateva, ca: potasiu, fier, magneziu, sodiu, calciu, fosfor.

Pe langa toate aceste proprietati, miraculoase, am putea spune, folosirea acestei alge, pe baza de medicament, sau in regimuri alimentare, ofera un rol de protectie a celulelor, datorita nivelului ridicat de betacaroten. Reducerea colesterolului este un alt rol pe care spirulina il prezinta, acest fapt datorandu-se volumului crescut de acid gama-linoleic, o alta proprietare extraordinara a plantei marinei fiind cea de prevenire a aparitiei cancerului de colon.

Absorbita intr-un mod cat mai natural si usor de catre organismul uman, spirulina este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai concentrate forme naturale de nutrienti, datorita continutului sau unic de aminoacizi esentiali. O alta functie pe care spirulina o ofera corpului este acea functia anti-inflamatoare, protejand, in acelasi timp, organismul, de o posibila invazie de germeni. Ceea ce nu multi dintre noi stiu este ca spirulina s-a dovedit a fi un adevarat “aspirator” in lupta cu eventualele otraviri rezultate din radiatii, dovedindu-se, totodata, ajutorul de baza in eliminarea depresiei si a stresului, probleme din ce in ce mai frecvente, in zilele noastre.

Aceasta alga medicinala poate fi consumata pe baza de capsule sau pudra si poate fi adaugata cu incredere in shake-uri sau smoothies. Fara o limita in consum, spirulina poate fi adaugata in alimentatia zilnica, treptat, efectele acesteia putand fi resimtite inca din primele zile.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.