Tipurile de credite oferite de banci, in functie de nevoile clientului

analiza-credit-foto-simbol_4394a05d21

Creditele online se bucura din ce in ce mai mult de un real succes, insa nici creditele de consum nu sunt lasate  deoparte. Iata cateva informatii esentiale, pe care orice client al bancii ar trebui sa le aiba la cunostinta:

Tipurile de credite oferite de banci, in functie de nevoile fiecarui client in parte, permit acestora de a-si satisface fiecare dorinta, prin alegerea produsului potrivit de credit. Printre tipurile de credite pe care bancile le ofera si care pot fi solicitate, se numara:

1. Creditele de consum

Creditele de consum sunt destinate persoanelor cu un salariu constant si cu carte de munca, printre tipurile de venituri fiind incluse si chiriile, dividentele, etc., cel mai frecvent intalnite credite de consum oferite de catre banci fiind:

  • Creditele pentru nevoi personale, cu si fara ipoteca
  • Creditele pentru bunuri achizitionate, pe o perioada indelungata
  • Creditele de vacanta
  • Creditele auto
  • Creditele pentru tratamente medicale
  • Creditele pentru studiicreditele

2. Creditele ipotecare sau imobiliare

Creditele ipotecare se numara printre tipurile de credite destinate persoanelor fizice, pentru achizitionarea unei locuinte, refacerea imobilului, achizitionarea de teren (uri), sau refinantarea unor imprumuturi asemanatoare. Pentru un astfel de credit imobiliar, este recomandata luare in considerare cu multa atentie a  monedei in care creditul este acordat, datorita eventualelor cresteri sau scaderi ale ratelor si datoriilor, rezultate din raportarea la moneda nationala.

3. Cardurile de credit

Cardurile de credite sunt incluse si ele printre tipurile de credite oferite, reprezentand acele carduri bancare, prin care detinatorul cardului dispune de o linie de credit, prin efectuarea diferitelor operatiuni, limitate insa, de un plafon, stabilit impreuna cu banca emitenta. Inainte obtinerii unui card de credit, este important ca viitorul detinator sa tina cont de cateva aspecte importante, ca de exemplu, aria de acoperire (Romania sau international), taxa de administrare, partea limitei de credit ce poate fi folosita in numerar, cat si taxele rezultate in urma retragerilor de la ATM-uri, atat in tara, cat si in strainatate.

4. Creditele pentru persoanele juridice

Acestea se numara printer tipurile de credite oferite companiilor, persoanelor fizice autorizate, profesiunilor liberale sau oricaror altor institutii de acest gen. Acordate prin diferite garantii, creditele pentru persoanele juridice au ca scop investitia sau acoperirea nevoilor financiare, pe termen lung, mediu sau scurt. O conditie principala a finantarii sta in faptul ca bancile sau majoritatea bancilor, cer un aport prpriu, venit din partea clientului.

5. Creditele specializate

Aflate printre tipurile de credite bancare, acestea sunt oferite atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, din diferite domenii de activitate, printr-un leasing financiar, venit din partea companiilor de leasing. Ceea ce este extrem de important de stiut, in cazul creditelor specializate, este faptul ca, pana la data terminarii contractului, firma de leasing are drept absolut si legal asupra respectivului bun, indiderent ca poate fi vorba despre un apartament, imobil, vehicul, etc., transferul proprietatii fiind realizat la incheierea contractului de leasing.


CEO www.drcredit.ro

No comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.